U bent hier: Home > reviews van de leden > Thinkpad Edge 540
Navigatie

logo monitor


reviews door de leden
Review Thinkpad Edge E540

Ik kocht de Thinkpad Edge E540-20C-004gmb bij Tmedia in Schelle (http://shop.tmediashop.be en betaalde er € 900 voor.

Het is een zakelijk model met Windows 7 Professional en 128 Gb SSD.
De prijs was bij T-media niet hoger dan bij CoolBlue en Alternate en dan geef ik de voorkeur om lokaal te kopen.

De laptop heeft een scherm van 15,6 inch met Full HD resolutie van 1920 x 1080, een Core i5 4200M, CPU van 2,50 Ghz en 4 Gb DDR3. Hij voldoet aan de gestelde eisen van snelheid en werkduur, welke gemiddeld zowat 6u30 is. Dit kan natuurlijk, volgens de intensiteit van gebruik, meer of minder zijn. Doch, 8u werkduur heb ik ook reeds gehaald met gewoon officewerk. De videokaart is via de CPU Intel graphics 4600 en gelukkig geen extra videokaart van nVidia welke energieslurpers zijn en veel te warm worden. De USB-poorten zijn alle drie van de 2-standaard. Is dat een nadeel? Niet echt, omdat je die toch maar gebruikt voor backups. Er is ook een HDMI-poort en een VGA aanwezig. Verder is de laptop ook uitgerust met een SD-kaartlezer en een DVD 8x brander. Dit brengt de uitrusting op een hoog genoeg niveau voor alle gebruik.

Het werken met Win7 Pro 64 bit is prettig en overstappen van Windows 2000 of XP of zelfs Vista is makkelijk en voelt vertrouwd aan. Ik wou zeker geen toestel met Win8 omdat dat een zeer stom besturingssysteem is met een veel te moeilijke manier van werken.

Het gewicht van 2,44 kg valt mee om het toestel mobiel te gebruiken en de korte opstarttijd door de SSD is ook prettig en bijkomend voordeel: programma's zijn zeer snel geladen. 128 Gb lijkt niet veel maar voor zakelijk gebruik is het voldoende en USB-sticks en/of externe HD's zijn ook niet duur meer. Vergeet ook niet dat je kan backuppen in de cloud, o.a. Dropbox, Gmail of andere wanneer je Wifi tot je beschikking hebt of anders creëer je ee eigen hotpoint met je smartphone.

Een nadeel is dat de batterij bij niet gebruik gedurende een aantal dagen leeg loopt wanneer geplaatst en daarom neem ik de accu steeds uit als ik de laptop niet direct nodig heb. Dit is toch een fout en de reden heb ik nog niet gevonden, alle besparingsopties staan op maar waarom dan wel leeg lopen?

Ga ik Linux gebruiken? Ik denk van niet en ga de Win7 Pro blijven gebruiken.

Roger De Pauw.
Werkgroep hardware/Linux.

Lees ook de review van laptop HP 250 G4

Deze site wordt gehost door one.com
supported by dnsd.be

info@monitorniel.be