U bent hier: Home > reviews van de leden > HP 250 G4
Navigatie

logo monitor


reviews door de leden
Review HP 250 G4

Ik kocht de laptop HP 250 G4 bij Tmedia in Schelle (http://shop.tmediashop.be en betaalde er € 399 voor.

Het is een comsumentenmodel met Windows 10 Home voorgeïnstalleerd.
De prijs was hier lager dan bij CoolBlue en Alternate. Het verschil bedroeg zelfs 50 € en dan is de beslissing om bij Tmedia te kopen snel genomen. Rudi geeft een goede service en een deal kan altijd gemaakt worden. Bij mij was het een voorwaarde dat het bedrag niet hoger mocht zijn dan 400 €.

De laptop heeft een Intel Celeron N3050, CPU van 1.6 GHz, op tot 2.16 GHz, 2 MB cache, Dual core en 4 Gb DDR3. De laptop voldoet voor gewoon dagelijks gebruik van e-mail, surfen enz.
De werkduur van de batterij is gemiddeld zowat 6u30. Dit kan natuurlijk, volgens de intensiteit van gebruik, meer of minder zijn.

Ik was even huiverachtig voor de sterkte van de processor, doch dit valt in dagelijks gebruik goed mee. Blijkbaar heeft Intel de reputatie van zwakte die de Celeron CPU's achtervolgde, omgebogen naar een capabele processor.
De videokaart is via de CPU Intel HD graphics en gelukkig geen extra videokaart. Het scherm is 39,6-cm (15,6-inch) diagonaal HD SVA ontspiegeld plat LED-backlit met een resolutie van 1366 x 768.
Er zijn 2 USB-poorten van de 2-standaard en 1 USB3-poort. Verder ook een HDMI-poort, een VGA-poort en een RJ-45 poort (interkabelpoort) aanwezig. De laptop is ook uitgerust met een SD-kaartlezer en een Dvd±rw SuperMulti met DL 8x brander. Bluetooth is standaard alsook VGA webcamera en microfoon. Dit brengt de uitrusting op een goed niveau voor alle gebruik. Geluid is DTS Studio Sound™; Twee luidsprekers.

Het werken met Win10 Home 64 bit is even wennen. Overstappen van Windows XP, Vista of Win7 is redelijk makkelijk en voelt enigszins vertrouwd aan. Win 8 naar win 10 vraagt meer van u en de leercurve is zeker hoger.

Het gewicht van 2,2 kg valt mee om het toestel mobiel te gebruiken en de korte opstarttijd van de HP 250 G4 is prettig. 500 GB 7200 rpm SATA Hard Drive Gb is voldoende voor dagelijks gebruik en USB-sticks en/of externe HD's werken snel genoeg, zelfs via de USB2-poorten.
De batterij bij is bij dagelijks gebruik van één of twee uur na enkele dagen leeg, doch het laden gaat redelijk snel. Spijtig dat de connector zo klein is. Er is dus enige voorzichtigheid geboden bij het aansluiten.

Voor de prijs van 399 € moet u het niet laten deze machine aan te schaffen. HP levert een product dat zeker voor dit bedrag geen miskoop is en bij normaal gebruik u voor langere tijd kan dienen.

Bedenk altijd: geef geen laptop aan kleine kinderen, als u niet elke maand een nieuwe wil kopen.

Ik ga de Win10 Home nu blijven gebruiken. Linux heb ik op deze laptop nog niet geprobeerd.

Dat zal voor een latere datum zijn.
Details : http://www8.hp.com/be/nl/products/laptops/product-detail.html?oid=7609933#!tab=specs

Roger De Pauw.
Werkgroep hardware/Linux.

Lees ook de review van de Thinkpad Edge E540

Deze site wordt gehost door one.com
supported by dnsd.be

info@monitorniel.be