U bent hier: Home > werkgroepen
Navigatie

logo monitor


Untitled
Werkgroep Absolute beginners

Naargelang de interesse wordt er op maandagen 2, 9 en 16 maart 2020 vanaf 19u30 dieper ingegaan op de mogelijkheden van een bepaald programma.

Op deze maandagen wordt er vanaf 19u00 in de refter nog steeds getracht om op alle soorten van computervragen een antwoord te geven.

Untitled
GNU/Linux Users Group Monitor Niel

Omdat Linux eigenlijk alleen de kernel is en wat we zien GNU, hebben we besloten de naam van onze werkgroep aan te passen naar GNU/Linux Users Group Monitor Niel.

We komen wel niet fysiek bijeen maar dat wil niet zeggen dat de werkgroep bij de pakken blijft zitten. Ze gaat nog steeds verder met het ontrafelen van de geheimen van Linux. Roger De Pauw leidt deze groep in goede banen en doet dat, samen met Peter Malaise en Karel Van den Bogaert, virtueel via het Skype-alternatief Jitsi.
Op deze bijeenkomst-op-afstand worden er, zoals op de gewone bijeenkomst, tips en trucs uitgewisseld en wordt er uitleg gegeven over nieuwe Linuxprogramma's.
Wanneer je wil deelnemen surf je elke maandag vanaf 19u00 naar meet.jit.si/Linuxwerkgroep, en klik je op de rode telefoon. Er is een webversie van Jitsi Meet die je in je browser kunt gebruiken, maar er zijn ook applicaties beschikbaar voor Windows, OSX, iOS, Android en zelfs Ubuntu of Debian. Vergeet niet je camera en miccrofoon in te schakelen. Let wel op dat er op die avonden enkel Linuxvragen en -onderwerpen worden behandeld.

De website linmonniel.epizy.com/index.htm is van naam veranderd en kan je nu vinden op http://www.gnu-linuxwerkgroep.eu. Hij is speciaal voor de Linux Users Group Monitor Niel ontwikkeld en je vindt er alle gewenste informatie en hulp over de verschillende Linux-distro's.
Heb je dringende problemen die niet kunnen wachten tot de bijeenkomst-op-afstand plaatsvindt? Stuur ze dan naar linux.users.group@monitorniel.be.
Je kan je vragen ook kwijt op http://forum.ubuntu-nl.org/index.php, dit is het beste (Nederlandstalige) forum voor Ubuntu en men is daar met hulpverlening constant en héél vlug.

Untitled
Werkgroep Pret met de tablet

Na de invasie van de laptop volgde de invasie van de tablet pc.
De werkgroep Pret met de Tablet is opgericht om de in's en out's van dit nieuwe medium te leren kenen en komt op maandagen 2, 9 en 16 maart 2020 vanaf 20u00 bijeen. Voor alle duidelijkheid: er wordt geen les gegeven maar het is de bedoeling dat je van elkaar leert.

Deze site wordt gehost door quint
supported by  dnsd.be

info@monitorniel.be