monitor logo
www.monitorniel.be
jaargang 11 | nummer 92 | augustus 2015

1. Enkele mededelingen

 • Je kan de speelplaats van de GBS aan de Veldstraat niet meer als parkeerplaats gebruiken. Men heeft nl. een paaltje geplaatst voor de eerste poort. Officieel mocht de speelplaats trouwens niet gebruikt worden als parkeerplaats maar het werd telkens oogluikend toegestaan.
  Achter de refter zijn er voldoende nieuwe parkeerplaatsen gecreëerd.
 • Wij vragen aan de leden de school niet te betreden zonder aanwezigheid van iemand van het bestuur (Gerda, Jhonny of Patrick) !! Alvast bedankt.
 • Dit jaar zal er geen rommelmarkt plaatsvinden.

2. Bijeenkomst werkgroepen - 5 september 2015

De eerste zaterdagbijeenkomst na de vakantie vindt plaats op zaterdag 5 september 2015 . Dan komen de werkgroep bij elkaar.

 • De werkgroep Excel breidt zijn vragenronde uit naar zaterdag. Vanaf 9u00 staan Louis Bertels en Paul Van Reeth klaar om je excelproblemen op te lossen.
  Ondertussen wordt uiteraard sites.google.com/site/monitorniel, de website die speciaal door Paul Van Reeth, één van de coördinators van deze werkgroep, ontwikkeld werd, voortdurend met tips en trucs aangevuld.
  Heb je een vraag dan kan je deze reeds stellen via werkgroep.excel@monitorniel.be.
 • De werkgroep absolute beginners, onder deskundige leiding van Jhonny Van Dam Jr. komt van 10u00 tot 12u00 bij elkaar.
  In de videoklas wordt aan absolute beginners en de ietwat gevorderden een onderdeel van het Office pakket uit de doeken gedaan.
 • De Linux Users Group Monitor Niel gaat nog steeds verder met het ontrafelen van de geheimen van Linux. Roger De Pauw, François De Jonghe en Patrick Craenen leiden deze groep in goede banen.
  Er wordt wel het meeste gewerkt met Ubuntu (http://ubuntu-be.org) en Mint (www.linuxmint.com) maar ook de andere releases komen aan bod.
  Je kan hen aan de slag zien van 9u00 tot 13u00.
  De Linux Users Group Monitor Niel heeft ook een website die specifiek voor deze werkgroep ontwikkeld is: http://users.telenet.be/linuxwerkgroep.
  Heb je dringende problemen surf dan naar http://forum.ubuntu-nl.org/index.php.
  Dit is het beste (Nederlandstalige) forum voor Ubuntu, François De Jonghe is daar actief, en men is daar met hulpverlening constant en héél vlug.
  Je kan je vragen ook steeds kwijt op linux.users.group@monitorniel.be

Al deze bijeenkomsten vinden plaats in de gemeentelijke basisschool aan de Veldstraat in Niel.

 

3. Workshops in september

 • Na een welverdiende vakantie begint Jos Du Lion op maandag 14 september om 19u30 terug met de wokshop GIMP. Deze bijenkomst start met een opfrissing en gaat dan verder met de mogelijkgheden van dit gratis fotobewerkingsprogramma.
 • Bijna iedereen werkt met een vorm van Microsoft Outlook maar er zijn uiteraard alternatieven die op de koop toe gratis zijn. Thunderbird van Mozilla is zo'n programma. Het voordeel van dit programma is dat het zowel op Linux, Mac als op Windows werkt.
  Peter Malaise werkt al jaren met dit programma en geeft op maandag 21 september een eerste workshop. Hij behandelt vanaf 20u00 alle basiselementen.
  Het is een doe-workshop dus breng je laptop mee. Het enige dat we vragen is dat je Thunderbird reeds installeert. Je kan het programma downloaden via https://www.mozilla.org/nl/thunderbird/ en de installatie-instructies vind je op https://support.mozilla.org/nl/kb/thunderbird-installeren. Heb je problemen met de installatie dan helpen we je graag op zaterdag 5 en maandag 14 september.
Meer info over beide workshops krijg je in het Monitor Magazine Light van september.

4. Open clubactiviteiten in september

De verschillende werkgroepen komen uiteraard opnieuw samen.

 • Op maandagen 14 en 21 september kan je vanaf 19u00 met al je excelproblemen terecht op het vragenuurtje van de werkgroep Excel.
  Hiervoor is geen basiskennis vereist.
  Ondertussen wordt uiteraard sites.google.com/site/monitorniel, de website die speciaal door Paul Van Reeth, één van de coördinators van deze werkgroep, ontwikkeld werd, voortdurend met tips en trucs aangevuld.
 • De Linux Users Group Monitor Niel komt ook op maandagen 14 en 21 september van 19u tot 22u30 bijeen. Je kan bij hen terecht met vragen over de Ubuntu of Mint. Maar ook voor problemen met andere Linux releases wordt een oplossing gezocht.
  Zij hebben ook een website die specifiek voor deze werkgroep ontwikkeld is: http://users.telenet.be/linuxwerkgroep.
  Je kan je vragen ook steeds kwijt op linux.users.group @monitorniel.be.
 • Jef Claes en Jhonny Van Dam staan, vanaf 19u30, ter beschikking van diegenen die nog vragen hebben over het thema van de zaterdagse werkgroep "Absolute beginners".
  Ook op andere absolute beginnersvragen zullen zij trachten een antwoord te geven.
 • Na de invasie van de laptop volgt de invasie van de tablet pc.
  De werkgroep Pret met de Tablet is opgericht om de in's en out's van dit nieuwe medium te leren kenen. Voor alle duidelijkheid: er wordt geen les gegeven maar het is de bedoeling dat je van elkaar leert.
  Interesse? Kom op maandagen 14 en 21 september vanaf 19u30 gerust af naar de refter van de GBS, Veldstraat 1 te Niel

Je kan natuurlijk nog steeds met je eigen pc of een pc van de club op het internet surfen, een babbeltje slaan, ervaringen uitwisselen, vragen stellen … het kan allemaal in de refter van 19u tot 22u30.

5. Archief

Vorige edities van dit Monitior Magazine Light vind je in het archief.

Deze Monitor Magazine Light Digitaal ontvang je omdat je lid bent van Computerclub Monitor Niel.
Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen schrijf je dan hier uit.

Wanneer je denkt dat er iemand in deze nieuwsbrief geïnteresseerd is, laat het ons dan weten.
Opbouwende kritiek kan je er eveneens kwijt.
info@monitorniel.be