monitor logo
www.monitorniel.be
jaargang 8 | nummer 66 | 6/11/2012
 1. Open clubavonden in november 2012
 2. Werkgroepen in november 2012
 3. Linux Users Group Monitor Niel
 4. World Weird Web
 5. Noteer alvast in je agenda
 6. Ge-update site Monitor Niel
 7. Archief Monitor Magazine Light

1. Open clubbijeenkomsten in november 2012

Op de maandagen 12 en 19 november kan je van van 19u30 tot 21u00 bij Jos Du Lion terecht. Hij zal trachten om op al je absolute beginnersvragen een antwoord te geven.

Ook de werkgroep Excel 2007 komt op die maandagavonden bij elkaar.
Dan vindt ook het vragenuurtje plaats. Hier kan je van 19u00 tot 22u00 met je excelproblemen terecht.
Hiervoor is geen basiskennis vereist.
Ondertussen wordt uiteraard sites.google.com/site/monitorniel, de website die speciaal door Paul Van Reeth, één van de coördinators van deze werkgroep, ontwikkeld werd, voortdurend met tips en trucs aangevuld.

Je kan natuurlijk nog steeds met je eigen pc of een pc van de club op het internet surfen, een babbeltje slaan, ervaringen uitwisselen, vragen stellen … het kan allemaal in de refter van de gemeentelijke basisschool in de Veldstraat te Niel.
Dat kan ook op zaterdag 17 november maar dan van 9u30 tot 16u00.

2. Werkgroepen in november 2012

 • De bedoeling van de werkgroep Excel 2007, is nog steeds dat een excelprobleem in groep wordt aangepakt en er naar een oplossing wordt gezocht.
  Paul Van Reeth belicht elke 1ste zaterdag van 10u00 tot ongeveer 11u30, een thema over Excel. Dit kan o.a. zijn: voorwaardelijke opmaak, functies, tips en trucks enz....
  Na een kleine pauze is het, tot ongeveer 12u30, de beurt aan Louis Bertels.
  Stap voor stap bekijkt hij wat je met VBA ofte Visual Basic for Applications, dit is programmeren en macro´s opnemen in Excel, zoal kan.
  Verwacht van hen geen wonderen. Paul en Louis zijn zelf amateurs. Het is de bedoeling van elkaar te leren.

  Voor het gedeelte voor de pauze is er geen basiskennis vereist.
  Na de pauze is het wel van belang dat de nieuw bijgekomen mensen niet moeten aanleren wat o.a. een cel, een bereik, een functie of een formule is. Openen, sluiten en hoe en waar opslaan mag ook geen probleem zijn. Er wordt, zoals de titel reeds doet vermoeden gewerkt met Excel 2007.

  Deze werkgroep komt dus op zaterdag 17 november bij elkaar in de computerklas van de GBS aan de Vredestraat 1 in Niel van 10u00 tot 12u30.
  Interesse? Mail dan naar werkgroep.excel@monitorniel.be.
  Paul Van Reeth, één van de coördinators van deze werkgroep, heeft speciaal een website ontwikkeld: sites.google.com/site/monitorniel.

 • De bijeenkomst van de werkgroep absolute beginners, onder deskundige leiding van Jhonny Van Dam Jr. wordt in tweeën gesplitst.
  Van 10u00 tot 12u00 wordt, in de videoklas, de werking van Windows uit de doeken gedaan.

  In de namiddag wordt er aandacht besteed aan de beginselen van Excel. Deze bijeenkomst vindt plaats in de computerklas van 13u30 tot 15u30.

  Deze werkgroep komt eveneens op zaterdag 17 november bij elkaar in de GBS aan de Vredestraat 1 in Niel.

 • We raden ook aan om, indien het mogelijk is, je eigen computer mee te brengen. Dit maakt het leerproces makkelijker omdat je dan met de instellingen werkt die je gewoon bent.
  Dit is uiteraard geen verplichting, we hebben trouwens voldoende computers die je vrij mag gebruiken.

3. Linux Users Group Monitor Niel

De Linux Users Group Monitor Niel met als drijvende krachten François De Jonghe en Roger De Pauw gaan ook dit jaar verder met het ontrafelen van de geheimen van Linux.
Er wordt wel het meeste gewerkt met Ubuntu (http://ubuntu-be.org) maar ook de andere releases komen aan bod.

Belangstelling? Zij houden hun bijeenkomsten in de refter op zaterdag 17 november doorlopend van 9u30 tot 16u00 en op maandagen 12 en 19 november van 19u tot 22u00.

Heb je dringende problemen surf dan naar http://forum.ubuntu-nl.org/index.php.
Dit is het beste (Nederlandstalige) forum voor Ubuntu, François De Jonghe is daar actief, en men is daar met hulpverlening constant en héél vlug.

De Linux Users Group Monitor Niel heeft ook een website die specifiek voor deze werkgroep ontwikkeld is:
http://users.telenet.be/linuxwerkgroep.

Je kan je vragen ook steeds kwijt op werkgroep.linux@monitorniel.be

4. World Weird Web

 • Sommige mensen met autisme hebben het moeilijk met de overdaad aan prikkels die elke dag op hen afkomt. Deze animatie van het Interacting with Autism Project wil duidelijk maken hoe dat precies voelt.
  Sensory overload
 • De muziekhype van deze zomer was zonder twijfel Gagnam Style van de Koreaanse rapper PSY en het web bruist van dansfilmpjes, remakes en parodieën. Humo heeft de leukste gebundeld in een videospecial, te beginnen met de originele clip natuurlijk.
  Gangnam style
 • Voor wie niet vertrouwd is met het spel 'Assassin's Creed' of met de loopdiscipline 'parkour' zal ongetwijfeld genieten van de 2 filmpjes die een paar creatievelingen hebben in real life gemaakt. Checken die handel!
  Assassin's Creed - deel 1 - deel 2
 • Een vecht-, steek- of schietpartij op het witte doek is niet compleet als die niet vergezeld gaat van een dodelijke oneliner. Bas van de Poel verzamelt de meest gevatte en/of memorabele opmerkingen en replieken van Ah-nuld, Sly et les autres op zijn blog. 'Hasta la vista,' iemand?
  Movie quote's
 • Goed nieuws voor de nostalgische gamers onder ons: een trip down memory lane naar 3 eenvoudige, maar hyperverslavende flash games van de late jaren negentig. Eén gemene deler: alle games hebben iets met sneeuw of koude te maken.
  • Whack the Penguin
   Geniaal in zijn eenvoud, en bijzonder verslavend: je kruipt in de huid van de verschrikkelijke sneeuwman en moet een nietsvermoedende pinguin weg kloppen, zo ver mogelijk.
   Whack the Penguin
  • Sneeuwballengevecht
   Ideaal voor een koude winterdag - of een stiekeme pauze op het werk: een leuk ouderwets sneeuwballengevecht.
   Sneeuwballengevecht
  • Winter Games
   Recenter dan de vorige twee, maar volledig in dezelfde traditie: dit game werd ontwikkeld naar aanleiding van de Olympische Winterspelen in Vancouver, en heeft ons ook al enkele uren beziggehouden.
   Winter Games
Wanneer jullie bij het surfen op leuke, rare of interessante sites en/of filmpjes stoten, laat het ons dan weten op redactie@monitorniel.be

5. Noteer alvast in je agenda.

 • zaterdag 1 december 2012: open clubbijeenkomst - werkgroep Excel 2007 - werkgroep Absolute Beginners - Linux Users Group Monitor Niel
 • maandag 10 december 2012: open clubbijeenkomst - werkgroep Excel 2007 - Linux Users Group Monitor Niel
 • zaterdag 15 december 2012: eindejaarsreceptie en Kersthappening
 • maandag 17 december 2012: open clubbijeenkomst - werkgroep Excel 2007 - Linux Users Group Monitor Niel

De ge-update agenda vind je op www.monitorniel.be

Deze Monitor Magazine Light Digitaal ontvang je omdat je lid bent van Computerclub Monitor Niel.
Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen schrijf je dan hier uit.

Wanneer je denkt dat er iemand in deze nieuwsbrief geïnteresseerd is, laat het ons dan weten.
Opbouwende kritiek kan je er eveneens kwijt.
redactie@monitorniel.be