monitor logo
www.monitorniel.be
jaargang 8 | nummer 63 | 03/06/2012
 1. Open clubavonden in juni 2012
 2. Linux Users Group Monitor Niel
 3. World Weird Web
 4. Noteer alvast in je agenda
 5. Ge-update site Monitor Niel
 6. Archief Monitor Magazine Light

Belangrijke mededeling

In de maanden mei en juni zijn geen zaterdagbijeenkomsten.
Gelieve hier rekening mee te houden

1. Open clubbijeenkomsten in juni 2012

Op maandagen 11 en 18 juni kan je van van 19u30 tot 21u00 bij Jos Du Lion terecht. Hij zal trachten om op al je absolute beginnersvragen een antwoord te geven.

Ook de werkgroep Excel 2007 komt op die maandagavonden bij elkaar.
Dan vindt ook het vragenuurtje plaats. Hier kan je van 19u00 tot 22u00 met je excelproblemen terecht.
Hiervoor is geen basiskennis vereist.
Ondertussen wordt uiteraard sites.google.com/site/monitorniel, de website die speciaal door Paul Van Reeth, één van de coördinators van deze werkgroep, ontwikkeld werd, voortdurend met tips en trucs aangevuld.

Je kan natuurlijk nog steeds met je eigen pc of een pc van de club op het internet surfen, een babbeltje slaan, ervaringen uitwisselen, vragen stellen … het kan allemaal in de refter

2. Linux Users Group Monitor Niel

De Linux Users Group Monitor Niel met als drijvende krachten François De Jonghe, Roger De Pauw en Patrick Craenen gaan ook dit jaar verder met het ontrafelen van de geheimen van Linux.
Er wordt wel het meeste gewerkt met Ubuntu (http://ubuntu-be.org) maar ook de andere releases komen aan bod.

Belangstelling? Zij houden hun bijeenkomsten in de refter op maandagen 11 en 18 juni doorlopend van 19u tot 22u00.

Heb je dringende problemen surf dan naar http://forum.ubuntu-nl.org/index.php.
Dit is het beste (Nederlandstalige) forum voor Ubuntu, François De Jonghe is daar actief, en men is daar met hulpverlening constant en héél vlug.

De Linux Users Group Monitor Niel heeft ook een website die specifiek voor deze werkgroep ontwikkeld is:
http://users.telenet.be/linuxwerkgroep.

Je kan je vragen ook steeds kwijt op werkgroep.linux@monitorniel.be

3. World Weird Web

 • Omdat er geen kinderen zijn die niet dromen van een superheldenbestaan zetten .gebruikers op de fotoblog Growing Up Heroes oude foto's én verhalen over hun avonturen als Superman, Batman en de Hulk - to name but a few - online.
  Superhelden
 • Dankzij Spotify hebben we zo goed als alle muziek overal ter wereld ter beschikking, maar soms willen we niet kiezen en gewoon luisteren naar wat komt - ons zoals bij de goeie ouwe radio laten verrassen, zij het niet in die mate dat we ons in onze ochtendkoffie verslikken, zoals dat bij reguliere zenders weleens het geval is.
  Op MyRadio kiest u een kant-en-klaarstation - samengesteld door experts en dj's - of maakt u (als puntje bij paaltje komt nog de grootste specialist als het op uw eigen smaak aankomt) er gewoon zelf eentje door genres te combineren en met behulp van schuifknoppen precies te doseren. Terwijl u luistert, analyseert MyRadio de likes en dislikes die u uitdeelt, de nummers die u skipt, om op termijn uit de komen bij uw ultieme, gepersonaliseerde radiostation, dat u desgewenst met uw vrienden of de hele wereld kan delen. In bta vanaf Pinksteren!
  My radio
 • Alsof het zo nog niet moeilijk genoeg is om een vakantiebestemming te kiezen (vind maar eens een plek die aan de vrijetijds- en culinaire voorkeuren van alle gezinsleden én het budget van de kostwinner voldoet), komen de Japanners roet in het eten gooien met hun BioCaster .
  Die barometer toont in real time waar het zoal gevaarlijk zou kunnen zijn en waarom. En dan hebben we het niet eens over oorlog, geweld en criminaliteit, maar over besmettingshaarden van biologische of chemische aard, radioactieve straling, griepepidemieën, aardbevingen en ga zo maar door. De site screent alle nieuwsberichten en mededelingen van onder meer de Wereld Gezondheidsorganisatie en zet al die info meteen op een Google Map waarop alleen Rusland het zonder vlaggetjes moet stellen - maar dat heeft wellicht meer te maken met de legendarische openheid van Poetin dan met de werkelijke stand van zaken . En mocht u nu overwegen om maar gewoon thuis te blijven: weet dan dat het in België al Schmallenberg en brucellose is wat de klok slaat.
  Bio Caster
 • U overweegt kinderen te nemen? Dan beseft u - hopelijk - dat er na een eventueel schattige baby-, peuter- en kleutertijd ook nog tiener- en pubertoestanden aankomen. Zal allemaal wel loslopen, denkt u, omdat u een bijdetijdse, hippe ouder bent - helemaal anders dan de stoffige exemplaren waarmee u destijds zat opgezadeld?
  Dat zulks helemaal niks garandeert, bewijst Gamer Mom, een kort character game waarin u uw disfunctionele gezin moet zien te verenigen. De tactiek? Samen een potje World of Warcraft spelen. Maar rst moet u uw huisgenoten nog wl zover krijgen natuurlijk...
  Gamer Mom
 • Geen idee waarom dit Flash-game Pretentious Game heet, voor zover wij weten is er niks pretentieus aan de liefde.
  En laat dat nu net zijn waar het in dit spel om draait: aan u om het blauwe blokje langs en over allerhande obstakels naar het roze te leiden opdat de twee voor eeuwig en altijd samen zouden kunnen zijn.
  Pretentious game
Wanneer jullie bij het surfen op leuke, rare of interessante sites en/of filmpjes stoten, laat het ons dan weten op redactie@monitorniel.be

5. Noteer alvast in je agenda.

 • zaterdag 1 september 2012: open clubbijeenkomst
 • maandag 10 september 2012: open clubbijeenkomst
 • maandag 17 september 2012 : open clubbijeenkomst
 • zondag 23 september 2012: Nielse computerdag met opendedeurdag en rommelmarkt

De ge-update agenda vind je op www.monitorniel.be

Deze Monitor Magazine Light Digitaal ontvang je omdat je lid bent van Computerclub Monitor Niel.
Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen schrijf je dan hier uit.

Wanneer je denkt dat er iemand in deze nieuwsbrief geïnteresseerd is, laat het ons dan weten.
Opbouwende kritiek kan je er eveneens kwijt.
info@monitorniel.be