monitor logo
www.monitorniel.be
jaargang 8 | nummer 60 | 27/2/2012
 1. Werkgroepen in maart 2012
 2. Linux Users Group Monitor Niel
 3. Open clubavonden in maart 2012
 4. World Weird Web
 5. Noteer alvast in je agenda
 6. Ge-update site Monitor Niel
 7. Archief Monitor Magazine Light

1. Werkgroepen in maart 2012

 • De bedoeling van de werkgroep Excel 2007, is nog steeds dat een excelprobleem in groep wordt aangepakt en er naar een oplossing wordt gezocht.
  Paul Van Reeth belicht elke zaterdag van 10u00 tot ongeveer 11u30, een thema over Excel. Dit kan o.a. zijn: voorwaardelijke opmaak, functies, tips en trucks enz....
  Na een kleine pauze is het, tot ongeveer 12u30, de beurt aan Louis Bertels.
  Dit jaar start hij met VBA in Excel, dit is programmeren en macro´s opnemen in Excel. Stap voor stap bekijken wat je met VBA zoal kan.
  Verwacht van geen wonderen. Paul en Louis zijn zelf amateurs. Het is de bedoeling van elkaar te leren.

  Voor het gedeelte voor de pauze is er geen basiskennis vereist.
  Na de pauze is het wel van belang dat de nieuw bijgekomen mensen niet moeten aanleren wat o.a. een cel, een bereik, een functie of een formule is. Openen, sluiten en hoe en waar opslaan mag ook geen probleem zijn. Er wordt, zoals de titel reeds doet vermoeden gewerkt met Excel 2007.

  Deze werkgroep komt dus op zaterdag 3 maart bij elkaar in de computerklas van de GBS aan de Vredestraat 1 in Niel van 10u00 tot 12u30.
  Interesse? Mail dan naar werkgroep.excel@monitorniel.be.
  Paul Van Reeth, één van de coördinators van deze werkgroep, heeft speciaal een website ontwikkeld: sites.google.com/site/monitorniel.

 • De bijeenkomst van de werkgroep absolute beginners, onder deskundige leiding van Jhonny Van Dam Jr. wordt in tweeën gesplitst.
  Van 10u00 tot 12u00 wordt, in de videoklas, de werking van Windows, uit de doeken gedaan. Het thema is foto's overzetten van digitaal fototoestel naar de computer in de juiste map. Breng uw digitaal fototoestel of usb mee. Dit is niet noodzakelijk maar wel handig.

  In de namiddag wordt er aandacht besteed aan de beginselen van Excel. Hier is het thema celeigenschappen in de praktijk: herhaling door middel van een oefening. Deze bijeenkomst vindt plaats in de computerklas van 13u30 tot 15u30.

  Deze werkgroep komt eveneens op zaterdag 3 maart bij elkaar in de GBS aan de Vredestraat 1 in Niel.

 • We raden ook aan om, indien het mogelijk is je eigen computer mee te brengen. Dit maakt het leerproces makkelijke omdat je dan met de instellingen werkt die gewoon bent.
  Dit is uiteraard geen verplichting, we hebben trouwens voldoende computers die je vrij mag gebruiken.

2. Linux Users Group Monitor Niel

De Linux Users Group Monitor Niel met als drijvende krachten François De Jonghe, Roger De Pauw en Patrick Craenen gaan ook dit jaar verder met het ontrafelen van de geheimen van Linux.
Er wordt wel het meeste gewerkt met Ubuntu (http://ubuntu-be.org) maar ook de andere releases komen aan bod.

Belangstelling? Zij houden hun bijeenkomsten in de refter op zaterdag 3 maart doorlopend van 9u30 tot 16u00 en maandag 12 en 19 maart doorlopend van 19u tot 21u00.

Heb je dringende problemen surf dan naar http://forum.ubuntu-nl.org/index.php.
Dit is het beste (Nederlandstalige) forum voor Ubuntu, François De Jonghe is daar actief, en men is daar met hulpverlening constant en héél vlug.

De Linux Users Group Monitor Niel heeft ook een website die specifiek voor deze werkgroep ontwikkeld is:
http://users.telenet.be/linuxwerkgroep.

Je kan je vragen ook steeds kwijt op werkgroep.linux@monitorniel.be

3. Open clubbijeenkomsten in maart 2012

Op de maandagen 12 en 19 maart kan je van van 19u30 tot 21u00 bij Jos Du Lion terecht. Hij zal trachten om op al je absolute beginnersvragen een antwoord te geven.

Ook de werkgroep Excel 2007 komt op die maandagavonden bij elkaar.
Dan vindt ook het vragenuurtje plaats. Hier kan je van 19u00 tot 20u00 met je excelproblemen terecht.
Hiervoor is geen basiskennis vereist.
Ondertussen wordt uiteraard sites.google.com/site/monitorniel, de website die speciaal door Paul Van Reeth, één van de coördinators van deze werkgroep, ontwikkeld werd, voortdurend met tips en trucs aangevuld.

Je kan natuurlijk nog steeds met je eigen pc of een pc van de club op het internet surfen, een babbeltje slaan, ervaringen uitwisselen, vragen stellen … het kan allemaal in de refter

 • op zaterdag 3 maart van 9u tot 16u.
 • op maandagen 12 en 19 maart van 19u tot 22u30

4. World Weird Web

 • Toen fotografe Carey Gough op het punt stond haar studie fotografie af te ronden, was het net vijftig jaar geleden dat haar idool Eddie Cochran in een taxi in het dorpje Chippenham om het leven kwam. Net als vele anderen wou ze voor de gelegenheid de sterfplek van Cochran bezoeken, maar ter plekke kwam ze ook op het idee plaatsen waar grote muzikanten stierven te fotograferen bij wijze van afstudeerproject. Slim gezien, want zulke plekken zijn vaak heuse pelgrimsoorden voor fans.
  Just passing through
 • In deze spot voor Apple wordt duidelijk dat de spraakherkenning van Siri, de personal assistant-app voor iPhone, niet opgewassen is tegen Schotten.
  Apple verstaat geen Schots
 • Rage Comics - we zien ze de laatste maanden steeds vaker opduiken. Wat het is, kom je te wete in dit leuke filmpje.
  Rage Comics - The Real life
 • Omdat we niet genoeg kunnen krijgen van de gameklassiekers - en omdat we en van u hetzelfde hopen - vestigen we graag even uw aandacht op Pakman Otto. Een hele uitdaging...
  Pakman Otto
Wanneer jullie bij het surfen op leuke, rare of interessante sites en/of filmpjes stoten, laat het ons dan weten op redactie@monitorniel.be

5. Noteer alvast in je agenda.

 • zaterdag 7 april 2012: werkgroepen Excel 2007 en absolute beginners en open clubbijeenkomst
 • maandag 9 april 2012: geen clubbijeenkomst - Paasmaandag
 • maandag 16 april 2012: open clubbijeenkomst

De ge-update agenda vind je op www.monitorniel.be

Deze Monitor Magazine Light Digitaal ontvang je omdat je lid bent van Computerclub Monitor Niel.
Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen schrijf je dan hier uit.

Wanneer je denkt dat er iemand in deze nieuwsbrief geïnteresseerd is, laat het ons dan weten.
Opbouwende kritiek kan je er eveneens kwijt.
info@monitorniel.be