monitor logo
www.monitorniel.be
jaargang 7 | nummer 53 | 11/6/2011
 1. Openclubavond in juni
 2. Linux Users Group Monitor Niel
 3. Geef je oude computer(onderdelen)
  een tweede leven in Nepal
 4. World Weird Web
 5. Noteer alvast in je agenda
 6. Ge-update site Monitor Niel
 7. Archief Monitor Magazine Light

Computerclub Monitor Niel

wenst iedereen

een prettige vakantie

1. Openclubavond in juni

Let op! In juni is er maar één clubbijeenkomst: op maandag de 20ste.

Je kan dan bij Jos Du Lion van 19u30 tot 21u00 terecht. Hij zal trachten om op al je absolute beginnersvragen een antwoord te geven.

Ook de werkgroep Excel 2007 komt op die dag bij elkaar.
Dan vindt ook het vragenuurtje plaats. Hier kan je van 19u00 tot 20u00 met je excelproblemen terecht.
Hiervoor is geen basiskennis vereist.
Ondertussen wordt uiteraard sites.google.com/site/monitorniel de website die speciaal door Paul Van Reeth, één van de coördinators van deze werkgroep, ontwikkeld werd voortdurend met tips en trucs aangevuld.

2. Linux Users Group Monitor Niel

Roger De Pauw en François De Jonghe zijn al een aantal jaren coördinator van de werkgroep Linux. Nu Patrick Craenen mee aan boord is gekomen en de groep belangstellenden gestaag gegroeid is, is de werkgroep omgevormd tot de Linux Users Group Monitor Niel.
Er wordt wel het meeste gewerkt met Ubuntu (http://ubuntu-be.org) maar ook de andere releases komen aan bod.

Heb je dringende problemen surf dan naar http://forum.ubuntu-nl.org/index.php.
Dit is het beste (Nederlandstalige) forum voor Ubuntu, François De Jonghe is daar actief, en men is daar met hulpverlening constant en héél vlug.

De Linux Users Group Monitor Niel heeft ook een website die specifiek voor deze werkgroep ontwikkeld is: http://users.telenet.be/linuxwerkgroep.

Belangstelling? Op maandag 20 juni houden zij hun bijeenkomst in de refter doorlopend van 19u00 tot 22u00.
Je kan je vragen ook steeds kwijt op werkgroep.linux@monitorniel.be.

3. Geef je oude computer(onderdelen) een tweede leven in Nepal

De redactie ontving onderstaand artikel van HANDNepal. We vinden dat zoveel mogelijk mensen de digitale wereld moeten ontdekken daarom willen we jullie dit artikel niet onthouden.

Wie weet heb jij, comuterliefhebber, thuis wel een oude computer, of onderdelen daarvan, die je niet meer gebruikt. Schenk ze voortaan aan HAND Nepal. Zo krijgen ze een tweede leven.

HAND Nepal is een initiatief van enkele vrijwilligers in België en Nepal. We hebben als doel ontwikkelingsprojecten in Nepal te steunen. Het huidige project heet ‘een computerklas voor Dhunkharka’. Computerkennis is immers essentieel in de moderne wereld, ook in Nepal. In stedelijke privéscholen maakt dat al deel uit van het studiepakket. Helaas beschikken de vele landelijke scholen niet over dezelfde mogelijkheden. De politieke wil ontbreekt om deze scholen uit te rusten met computerklassen. De Parbati School te Dhunkharka, Nepal, telt 673 leerlingen, van kleuteronderwijs tot hoger secundair. Ze hebben 14 leslokalen ter beschikking, een te kleine speelplaats, ondermaats meubilair en slechts 2 computers. Dat moeten er 50 worden.

Denk je ons te kunnen helpen? Neem dan zeker contact op. Dan spreken we af hoe we de materialen verzamelen, via een helpende hand in Niel, of in ons verzamelpunt in Antwerpen.

Weer weten? Surf eens langs www.HANDnepal.be
Contact opnemen? HANDnepal@gmail.com of 0472 91 40 27

De transportkosten naar Nepal zijn hoog. Daarom accepteren we niet alle computers. Aan de hand van onderstaande checklist kom je te weten of een computer voldoet aan de normen. Twijfel je? Geen probleem. Alle computers worden voor verzending nog door een vrijwilliger gescreend.

 • Onze voorkeur gaat naar laptops, maar ook desktops zijn welkom.
 • Alle goed werkende kleinere ondersdelen zijn welkom (toetsenbord, muis, ...)
 • Minimum pentium 3 of 1,6 gigahertz
 • RAM: 1 GB of meer - Harde schijf: 20 GB of meer
 • We accepteren geen grote monitors. Die vergen te veel energie ter plaatse en de transportkost is te hoog. Flatscreens zijn meer dan welkom.
 • We zoeken ook twee zwaardere computers. Deze kunnen dienen als proxy-server, of om videomontage of andere toepassingen op te leren.

4. World Weird Web

 • Van de rivaliteit tussen de IT- en de Salesafdeling komt een ware veldslag.
  The great office battle
 • Omdat je het 2 maanden zonder computerclub moet doen, heb je tijd zat om de volgende timewasters te spelen.
  • The I of It is een unieke platformgame waarin u voor de verandering eens niet in de huid van een superheld, piloot of huurling kruipt, maar in die van de letter 'I'.
  • Als u na 'Twilight', 'The Vampire Diaries' en 'True Blood' de buik vol hebt van vampiers, moet u nu maar even in een donker hoekje gaan liggen: in Vampire Physics kruipt u in de ondode huid van Dracula en moet u zoveel mogelijk mensen de halsslagader overbijten - óók de snoodaards die zich achter een weerwolf, een bol knoflook of een priester (!) verschanst hebben.
  • Wanneer 2Fast 2Furious je ding is, is deze Micro Racers 2 zeker iets voor jou.
  • Maak de ondergrondse kerkers vrij van monsters en ander gespuis in BinB. Heb jij het in je om de mysterieuze Graal te vinden.

Wanneer jullie bij het surfen op leuke, rare of interessante sites en/of filmpjes stoten, laat het ons dan weten op redactie@monitorniel.be

5. Noteer alvast in je agenda.

 • Nielse Computerdag op zondag 25 september 2011.

De ge-update agenda vind je op www.monitorniel.be

Deze Monitor Magazine Light Digitaal ontvang je omdat je lid bent van Computerclub Monitor Niel.
Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen schrijf je dan hier uit.

Wanneer je denkt dat er iemand in deze nieuwsbrief geïnteresseerd is, laat het ons dan weten.
Opbouwende kritiek kan je er eveneens kwijt.
info@monitorniel.be